Test pre-llançament estatal gran consum
Anàlisi de comportament a 2 províncies de referència previ a llançament nacional
Encàrrec / necessitat

Empresa de gran consum planeja el llençament d’un nou producte pel qual caldria assegurar molt bé com es presenta. Hi ha risc de desposicionar o canibalitzar el producte estrella del client.

Per tant, el client voldria avaluar en viu:

  • diverses versions dels keymessages i argumentaris de venda
  • fluctuacions en la demanda del producte estrella a les zones on es fa el llançament controlat del nou producte.

En definitiva vol un entorn controlat per a fer un pre-llançament a fí de treure’n conclusions de cara al llençament oficial a nivell estatal. 

Plantejament / solució

El departament comercial selecciona dues províncies espanyoles amb unes singularitats demogràfiques i culturals diferenciades tal que calculs interns del propi client li permeten projectar el test a tots els consumidors espanyols.  

Es dissenyen accions tals que tenen en compte edat i sexe de les persones a impactar i també segons si viuen o no amb fills.

Per a cadascun d’aquests grups demogràfics, el client aporta diferents missatges clau del nou producte.

En temps real, es monitoritzen les dades conjuntament amb el departament comercial del client, que al mateix temps té informació directa de supermercats sota les nostres “turbulències”.

un llançament tan arriscat com ben calculat

…el client vol un entorn controlat per a fer un pre-llançament a fí de treure’n conclusions de cara al llançament oficial a nivell estatal.

Resultats / Aprenentatges
  • S’entrega al client un document amb els keymessages que podrien funcionar millor a l’spot de TV.
  • Verifiquem que el “buyer persona” definit pel client, funciona. Però aportem 3 perfils adicionals amb els quals d’entrada no s’hi comptava.