Allò que veus a Google aviat dependrà de la cara que hi poses, inaugurem el SEO biomètric.

Tots dediquem unes hores al dia a millorar Google a través de l’ús que en fem, ara la cara que hi posem també compta.

Tens un smartphone i l’utilitzes per a fer cerques a Google? Sí, oi? Sabies que amb l’expressió de la teva cara podràs alterar els resultats de cerca?

Recentment s’ha publicat una sol·licitud de patent de Google que descriu noves variables en la tecnologia que modificaria la puntuació i la classificació dels resultats de les consultes que tots fem a Google des dels nostres dispositius mòbils. AdWords inclòs, Estrategeek és el teu Google Partner a Vic. Es tracta de construir un model de satisfació de l’usuari basat reaccions biomètriques que ajudi a classificar els resultats de cerca. Per tant podem considerar que s’afegeixen una sèrie d’indicadors biomètrics a la llarguíssima llista de factors d’ordenació de Google o Google Ranking Factors utilitzats per a determinar l’ordre en què Google presenta els resultats de cerca.

Utilitzant la càmera frontal dels nostres dispositius, Google recolliria dades de la satisfacció dels usuaris a partir de les seves reaccions davant d’un resultat de cerca que complís l’expectativa i necessitats de l’usuari o bé d’un resultat de cerca negatiu. En altres paraules, Google podria realitzar un seguiment de l’usuari sobre si ha estat satisfet o insatisfet amb els resultats de cerca i utilitzar-los per aprendre i construir un model basat en la satisfacció per tal d’incrementar o reduir els resultats de cerca d’una consulta. La imatge inclosa en la patent mostra el procediment.

SEO-Biometric-SEO-a-Vic-Estrategeek-Google-ordena-per-variables-biometriques

La quantificació d’aquesta satisfacció es basa en la mesura de paràmetres biomètrics obtinguts just després que els resultats de cerca s’hagin presentat a l’usuari per determinar si podrien ser negatius.

Per exemple, si algú cerca “Hotel a Eivissa” i l’usuari arrufa el nas en veure que el primer resultat correspon a un hotel que ja ha visitat anteriorment i no li va agradar, la càmera del telèfon ho podria capturar. Aquesta reacció pot ser vista com un senyal negatiu pel motor de cerca, i potencialment aquest terme de cerca, podria comptar en contra de la classificació.

La patent ens informa que aquesta reacció pot influir en els resultats de cerca per múltiples cercadors i en funció de diversos indicadors biomètrics (tens apple watch?)

Les accions també inclouen proporcionar un resultat de recerca d’un usuari; rebre un o més paràmetres biomètrics de l’usuari i un valor de satisfacció; i la formació d’un model de classificació utilitzant els paràmetres biomètrics i el valor de la satisfacció. Amb la determinació que un o més paràmetres biomètrics indiquen resultats negatius per l’usuari amb el resultat de la primera cerca. Així es compren detectar:

  • L’augment de la temperatura corporal
  • La dilatació de les pupil·les
  • Espasmes dels ulls
  • Enrogiment facial
  • Disminució de la taxa de parpelleig
  • Augment del ritme cardíac

 

La patent és:

Ranking Query Results Using Biometric Parameters

Inventors: Jason Sanders, Gabriel Taubman

Cessionari: Google

Sol·licitud de patent US: 20160103833

Publicat: 14 d’abril de 2016

Arxivat: 28 de febrer de 2013

Resum

Mètodes, sistemes i aparells, incloent-hi programes informàtics, per proporcionar resultats de la consulta mitjançant paràmetres biomètrics. Un dels mètodes inclou preveure un resultat de cerca en resposta a rebre una consulta de cerca. Si un o més dels paràmetres biomètrics d’un usuari indiquen un probable resultat negatiu per a aquest amb el primer resultat de cerca, s’obtindrà un resultat de cerca addicional que proporcionarà una resposta a la consulta de cerca.

Ja saps, SEO Biomètric involutari, “t’espien” (una mica més).

 

Resum
SEO Biomètric: allò que veus a Google depèn de la cara que hi poses
Nom de l'article
SEO Biomètric: allò que veus a Google depèn de la cara que hi poses
Breu descripció
SEO Biomètric: descobreix com la teva expressió facial determina l'ordre en què Google et presenta els resultats de les teves cerques
Autor
Editor
Estrategeek Google Partner
Logotip de l'editor