Sobre posicionament SEO per a mòbils i Mobilegeddon.

Ja fa uns dies, el passat 26 de febrer, va aparèixer una publicació al bloc “Official Google Webmaster Central Blog” anticipant un nou algoritme responsable de la ordenació dels resultats de cerca per a consultes fetes des de de mòbils.

Notificacions de problemes amb usabilitat des de mobils, webmaster tools estrategeek.com

Aquest algoritme ja és conegut com el “Mobilegeddon“, i amb aquest nom i l’allau de notificacions de Webmaster Tools, sembla que anticipi un cataclisme per la primavera que estrenem demà passat.

A diferència de la multitud de rumors i visions catastròfiques habituals del dia a dia d’un webmaster, la notícia, aquesta vegada, és de fiar.

Official Google Webmaster Central Blog, és un lloc on enginyers de Google signen comentaris i notícies sobre actualitzacions dels algoritmes de Google, en què els més conspiranoics sempre hi veiem alguna segona intenció entre línies i ens posem a fer esquemes, revisar codis, indexar globus-sonda…

Tornant als responsables del bloc, l’enginyer més popular és Matt Cutts, que s’ha ficat a la butxaca la comunitat webmaster internacional amb videos propers i tutorials molt fàcils d’entendre, però a la vegada molt útils. Aquests videos, de tant en tant es refereixen a alguna qüestió enviada per un webmaster d’arreu. A partir de la seva pregunta, es fa una explicació a l’abast de tothom, recolzada amb argumentació lògica i matemàtica, però sempre amb aquell estil tan “El Món d’en Beakman” de principis dels 90 al Club Super 3 original.

No obstant, aquesta vegada l’entrada no ha tingut un estil desenfadat o indirecte, sinó que és tot un “jo ja us ho deia”, amb frases com “Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal“… Tota una invitació a no perdre ni un minut.

Alerta al Google Webmaster Central Blog, comprova ara si el teu lloc és amigable per a mòbils

El que s’anticipa és que a partir del proper 21 d’abril hi ha canvis importants en la manera com es presenten els resultats per a cerques fetes des de dispositius mòbils. Es tracta d’afavorir, com sempre l’experiència d’usuari, facilitant l’accés a la informació des de pantalles petites i sobretot amb connexions que en un moment temporalment poden ser lentes.

Pel que sembla, Google farà una evaluació dels llocs i els assignarà una etiqueta “mobile friendly”, en català ja es veuen a les cerques com a “Optimitzada per a mòbils“. Els llocs amb etiqueta, apareixeran més ben posicionats. O mirat al revés, els llocs sense etiqueta poden perdre posicions. Òbviament, les etiquetes només es veuen fent cerques des de dispositius mòbils.

Bé doncs, resumint molt o plantejant un objectiu, es tracta de superar la prova i que ens posin l’etiqueta “Optimitzada per a mòbils“.

Com em puc assegurar que el meu lloc compleix els requisits per tal que el cercador m’atorgui l’etiqueta?

Doncs als missatges que Google Webmaster Tools envia als propietaris i administradors verificats, ja hi ha un resum de les passes a seguir:
En primer lloc, cal iniciar sessió a Google Webmaster Tools i comprovar la llista d’errors o d’aspectes crítics (sempre parlant de navegació des d’un dispositiu mòbil), i corregir-los.

La recomanació de Google és emprar dissenys responsius, “responsive”. Aquells que adapten el format al dispositiu client.

Errors d'usabilitat en dispositius mòbils a Google Webmaster Tools

Un cop corregides aquelles parts que no eren del tot compatibles amb el trànsit mòbil, amb sessió iniciada es pot verificar que tot és correcte al test “mobile friendly” de Google Developpers https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

 

Sotmentent el web al Google Developpers test mobile friendly

Si el test es passa satisfactòriament, cal seguir treballant en la mateixa línia, doncs l’etiqueta “Optimitzada per a mòbils” no garanteix un bon posicionament, tan sols millor que els llocs sense etiqueta.

Passant el test de Google Developpers sobre optimització per a mobils
Si no es passa, cal pensar en un nou web o en un rentat de cara, en cas que el posicionament SEO per a mòbils sigui la teva prioritat. Estrategeek, el teu Google Partner a Vic.

A la mateixa entrada hi ha un enllaç cap a la guia dels llocs “mobile Friendly”, on hi ha les primeres passes (i les més bàsiques que qualsevol amo d’un lloc web pot aplicar-se) i també hi ha enllaços cap a guies més profundes i tècniques per tal d’aconseguir sortir a Google en primer lloc també quan ens estan buscant des d’un dispositiu mòbil.

Resum
Mobilegeddon, nou algoritme de posicionament per a dispositius mòbils
Nom de l'article
Mobilegeddon, nou algoritme de posicionament per a dispositius mòbils
Breu descripció
Comentaris a partir de l’anunci del nou algoritme “mobilegeddon” o “mobile friendly update”. Trucs per saber com t’afectarà i mètodes per afrontar millor en canvi sense perdre posicions a les pàgines de resultats de cerca de Google. Trucs de posicionament per a mòbils.
Autor
Editor
Estrategeek Google Partner
Logotip de l'editor