Fa gairebé 18 anys, es va presentar Google AdWords amb un objectiu senzill: facilitar que les persones es connectin en línia amb empreses. Cerques com ara “articles de papereria ecològics”, “subministraments per aïllar” o “vehicles d’ocasió” van donar l’oportunitat d’oferir valuosos anuncis que eren útils i rellevants, en temps real i posats en context.

Aquesta idea va ser l’inici del primer producte publicitari de Google, que tanmateix contradeia flagrantment la promesa que Google mai vendria publicitat (falta referència, la posarem! 🙂 ), ha conduit el cercador fins el negoci publicitari que és actualment.

Google ha viscut l’evolució dels telèfons mòbils, i més que ningú ha estat testimoni de com tots els usuaris, gràcies a portar un aparell mòbil amb accés a la xarxa, hem anat integrant Internet en la nostra quotidianitat, en el nostre pensament, com un recurs incondicional en el nostre dia a dia.

El mòbil és ara un element indispensable que utilitzem de manera tan automàtica com natural. I el mateix fem amb Google, canviem ràpidament de la recerca de productes, a la visualització de vídeos, a la navegació per contingut, a jocs i molt més.

Com a resultat, els venedors tenen més oportunitats per arribar als consumidors a través de canals, pantalles i formats. L’oportunitat mai ha estat més emocionant, però mai ha estat més complexa.

Al llarg dels anys, els anuncis de Google han evolucionat des d’ajudar els venedors a connectar amb persones a la Cerca de Google, fins ajudar-los a connectar-se en cada passa del viatge que emprèn el consumidor des de la primera cerca d’informació fins la compra. I ho fa a tavés de text, vídeo, display (els bànners) i molt més.

És per tot això que avui s’estan introduint marques i solucions més senzilles pels productes publicitaris: tot allò que fins ara eren solucions de Google diferenciades entre elles, el propi usuari les acaba connectant entre sí.

Aquestes noves marques ajudaran als anunciants i editors, sigui quina sigui la seva potència, pretensió i abast a triar les solucions adequades per a les seves empreses, fent que sigui encara més fàcil per a ells oferir anuncis valuosos, fiables i sobretot experiències correctes per als consumidors.

Així doncs, a partir d’ara les solucions publicitàries seran només 3: anuncis de Google, Google Marketing Platform i Google Ad Manager.

De AdWords a Google Ads

Google Ads representa el conjunt de funcions publicitàries que Google ofereix avui en dia, com també les seves altres propietats, aplicacions i llocs associats. El que pretenen és millorar la connexió dels venedors amb els milers de milions d’usuaris que busquen respostes a la Xarxa de Cerca, visualitzen vídeos a YouTube, exploren nous llocs a Google Maps, descobreixen aplicacions a Google Play, o naveguen pels continguts de la Xarxa de Display.

Millora de la col·laboració amb Google Marketing Platform

Google està oferint una millora per als equips de màrqueting empresarial. Això ho fa unificant els seus productes publicitaris de DoubleClick i Google Analytics 360 Suite a Google Marketing Platform.

Els comercialitzadors consideren que, utilitzant els anuncis i la tecnologia d’anàlisis, obtenen majors beneficis, com també comprenen millor els resultats empresarials i el client. Google Marketing Platform és una eina que dóna suport, al venedor, a planificar, comprar, mesurar i optimitzar els mitjans digitals i les experiències dels clients des d’un mateix lloc.

Altres elements que també està present a Google Marketing Platform són Display i Video 360. Aquests elements reuneixen funcions de DoubleClick Bid Manager, Campaign Manager, Studio y Audience Center. Això permetrà executar campanyes publicitàries de principi a final, en un sol lloc, creant eficiència en la manera de treballar i fent que els equips creatius, d’agències i mitjans de comunicació col·laborin i executin campanyes publicitàries.

Administrador d’anuncis de Google: una plataforma unificada

Google és conscient que ha canviat tant la manera en què els editors monetitzen el contingut, com l’accés dels usuaris als continguts. L’augment de la demanda dels anunciants ha provocat que Google treballi en una plataforma completa i unificada: Google Ad Manager. Aquesta plataforma contribuirà a millorar la forma en què els editors gestionen les empreses, fent que sigui molt més senzill i eficaç.