Basat en The Internet Map. (http://internet-map.net) una eina d’aquelles que desperten curiositat i admiració en augment a mida que passa l’estona.

Com un mapa qualsevol, el mapa de la Internet és una representació esquemàtica que mostra la posició relativa d’objectes. Però a diferència dels mapes reals (per exemple, el mapa de la Terra) o mapes virtuals (per exemple, el mapa de Joc de Trons), els objectes que s’hi mostren no estan alineats sobre una superfície.

En termes matemàtics, el mapa d’Internet és una presentació bidimensional d’enllaços entre llocs web a Internet tal que:

  1. Cada lloc és un cercle al mapa, i la seva grandària vé determinada pel trànsit web. Com més gran sigui la quantitat de trànsit, més gran és el cercle.
  2. La proximitat relativa de cada cercle amb els del seu entorn vé determinada per la fortalesa dels vincles entre els llocs, que al seu torn es mesura pels fluxes d’usuaris que els llocs web s’intercanvien a través d’aquests vincles. Com més fort és el vincle, més a prop tendeixen a organitzar-se entre si els cercles (o llocs web).

 

La Web Semàntica.

Cada cercle representa la suma de tots els cercles del mateix color.
Cada cercle representa la suma de tots els cercles del mateix color.

Analitzant el mapa de la Internet des del punt de vista de la Web Semàntica, aquest es correspon amb una foto de la xarxa global presa a partir de finals de 2011, (tot i que els cercles mostren les estadístiques actuals reals d’Alexa). La foto abasta més de 350.000 llocs web de 196 països i més de 2 milions d’enllaços entre els llocs web, als que s’ha agregat certa meta-informació per tal d’organitzar-los en conjunts temàtics. Com era d’esperar, les agrupacions més grans es formen pels llocs web que pertanyen a un sol país. Per destacar la pertinença a un determinat país, se n’ha representat tots els seus cercles amb un mateix color. Per exemple, la zona de cercles grocs de l’esquerra representa el segment xinès, l’àrea lila de la dreta és japonesa, la gran àrea central de color blau clar és el segment nord-americà, la zona vermella a la part superior correspon al segment rus de la xarxa, etcètera.

 

Zona Catalana?

els puntcat al mapa de la internet - Estrategeek.com Visibilitat a Internet, SEO AdWords Vic

Utilitzant el cercador és fàcil trobar petites agrupacions de llocs web populars escrits en català i fins-i-tot amb dominis .cat. Aquestes agrupacions haurien de tendir a reproduir-se, ja que segons dades de la fundació .CAT els puntcat, que són els únics d’Internet que representen una comunitat lingüística, registren un creixement anual mitjà del 21% i una mitjana de renovació del 85%, dades per sobre del mercat mundial de dominis. De fet no és cap novetat que Internet ha plantejat un escenari d’oportunitats per a l’espai català de comunicació i que .cat és un domini en expansió.

Ja saps a prop de quin cercle colocaries el teu lloc web? Si el lloc on el colocaries no coincideix amb el lloc on apareixeria automàticament, et cal una bona campanya de SEOlinkbaiting

Resum
El Mapa de la Internet i els .cat
Nom de l'article
El Mapa de la Internet i els .cat
Breu descripció
Com un mapa qualsevol, el mapa de la Internet és una representació esquemàtica que mostra la posició relativa d’objectes. Però a diferència dels mapes reals (per exemple, el mapa de la Terra) o mapes virtuals (per exemple, el mapa de Joc de Trons), els objectes que s’hi mostren no estan alineats sobre una superfície.
Autor
Editor
Estrategeek Google Partner
Logotip de l'editor